Gratis Bodemadvies aanvragen

Via DAW-Bodemteams

De bodem is een belangrijk productiemiddel. Daarom kun je als boeren en of tuinder tuinders gratis advies aanvragen over bodemgerelateerde thema’s waarbij het verbeteren van de bodem centraal staat. Heb je bijvoorbeeld vragen over bodemverdichting, achterblijvende gewasproductie of natte plekken op je perceel? Vraag dan via deze link gratis en onafhankelijk bodemadvies aan.

Hoe komt het advies tot stand?
Bodemadviseurs bieden advies aan vanuit de Regionale Bodemteams. Binnen de Regionale Bodemteams werken verschillende bodemadviseurs met elk een eigen expertise samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. Een adviesaanvraag wordt naar het bodemteam in de regio van de aanvrager gestuurd. Het bodemteam koppelt de vraag aan de adviseur met de juiste expertise.

Achtergrond
Het is mogelijk om gratis advies te krijgen over de bodemkwaliteit, dankzij het DAW-programma 'Versterkte Kennisverspreiding Duurzaam Bodembeheer en Klimaatadaptatie'. Dit programma heeft de Regionale Bodemteams opgericht, die zich inzetten voor duurzaam bodembeheer en klimaatadaptatie in de agrarische sector. Binnen het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) werken boeren en tuinders samen om ervoor te zorgen dat er voldoende schoon water is en dat de bodem gezond blijft.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.